Moře, kombajn, houby. Politici se chystají na dovolenou, Bartoš chce jít na tekkno

[chooze:gallery;value:36434]

​Léto je tradičně obdobím dovolených a miliony Čechů každý rok míří objevovat krásná místa v zahraničí i v České republice. Odpočinout si od pracovních povinností se chystají i čeští politici.

Například premiér Petr Fiala (ODS) stihne dovolenou v Česku i v cizině. "Pan premiér se bude držet tradice. Takže svoje prázdniny bude během vládních prázdnin trávit s rodinou opět na Vysočině a u Středozemního moře," řekla redakci TN.cz mluvčí odboru komunikace Úřadu vlády Lucie Ješátková.

Prezident Petr Pavel se o svých plánech rozpovídal na nedělní debatě s občany v Karlových Varech. "Sice jsem prezident, ale kromě toho také manžel. Takže od manželky mám jasný seznam toho, co je třeba udělat. Přesně vím, co budu dělat 14 dní v létě – stříhat keře, sekat trávu, opravovat plot, na programu jsou i nátěry na domě a spousta oprav uvnitř domu. Mám toho víc než na 14 dní. Ale za odměnu pak dostanu týden na motorce," popsal prezident. 

Právě na motorce se přitom nedávno zranil. "Teď mi všichni říkají: Když na tom neumíš, tak na to nelez. Ale byl to můj druhý pád v životě, první byl někdy v 19 letech. Zapomněl jsem, že nejsem na klasické silniční motorce. Ťuknul jsem na přední brzdu a hned mě to vytrestalo," přiznal.

[chooze:article;value:561889]

​Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová chce během léta dohnat věci, na které nemá příliš času během roku. "Setkání s rodinou, sportování a turistika s manželem i další koníčky, zejména si přečtu několik knih," plánuje předsedkyně Poslanecké sněmovny.

Ráda by také stihla zajít do letního kina nebo na nějaké divadelní představení pod širým nebem. "Dávám si taky předsevzetí - vloni jsem nestihla zajít ani jednou na houby, to letos nechci dopustit," dodala Pekarová Adamová.

Práce i v létě

O něco méně času na odpočinek budou mít v létě zřejmě ministři. Konkrétně ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) by rád stihl aspoň na pár dní zajet na pravidelný Pirátský tábor. "Politici a ministři moc nemívají dovolenou, neboť alespoň moje agenda přes léto nestojí," přiznal ministr.

Rád by si ale s manželkou a synem Bertíkem užil také nějaké víkendy v obytném voze, kterému říká "Prdlavka". "Nejraději máme u nás “na severu” kemp Sedmihorky," uvedl Bartoš. Dodal, že by také rád jel nějaký víkend na tekkno. 

[chooze:article;value:562188]

​Plné ruce práce bude mít dle svých slov i ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). "Dovolené skrz práci moc nebude, a když už bude, tak u mě je to již tradiční, vyrážím do lánů, od 17 let každý rok jezdím s kombajnem a nebude tomu ani letos jinak na přelomu července a srpna," popsal Jurečka své léto. I tyto chvíle si ale ministr užívá a bere je jako odpočinek od politických povinností. "Monterky, kombajn, lány, krásná krajina, vonící sklizené pole, žnový čas je super relax pro hlavu," dodal.

Babiš už dovolenou stihl

Ještě před začátkem prázdnin stihl k moři vyrazit předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Bývalý premiér v červnu odjel do Chorvatska, kde si užíval koupání v moři. 

Politici letos moc času na dovolenou nemají. Už v září je totiž čekají další volby, tentokrát krajské a senátní. Strany se tak brzy budou muset vrhnout na další předvolební kampaň, aby přilákaly své voliče k urnám. 

Nákupy zásob na dovolenou se nevyplácí. Lepší je nakupovat rovnou na místě:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.