Moře u Španělska odneslo člun. Kroužili kolem žraloci, čekali jsme na smrt, říká Nikola

Rybaření pro spoustu lidí představuje oblíbenou formu odpočinku. Na ryby ale pravděpodobně teď dlouho nevyrazí 30letý Nikola Nikolič ze Srbska, který na ně s přáteli vyrazil ve Španělsku. Jeho koníček se totiž proměnil v noční můru, o které se rozpovídal pro web Diario Libre.  

Během rybaření došlo jejich člunu palivo a proudy loď odnesly na otevřené moře. V malém člunu nakonec tři muži strávili nekonečných deset dnů. Během těch je ohrožoval nedostatek pitné vody a prý také žraloci, kteří kolem člunu kroužili.

"Nikdy jsem neviděl žraloky tak blízko. Myslel jsem, že to nepřežijeme," svěřil se otřesený Nikolič. Ten se svými španělskými kamarády původně plánoval užít si tři dny rybaření. Zásoby jídla jim tak poměrně brzy došly.

[chooze:article;value:569405]

Po deseti dnech plných zoufalství je zachránila loď plující pod čínskou vlajkou, píše web Danas. Ta mířila do Dominikánské republiky, kde také tři trosečníky předala tamním úřadům. "Kdybychom tam strávili ještě den, zemřeli bychom," řekl Srb.

Zatímco jeho španělští přátelé už se vrátili domů, Nikola zatím zůstává v Dominikánské republice. Podle svých slov se tam ale cítí jako vězeň a usiluje o co nejrychlejší návrat do Španělska, kde pracuje jako řidič dodávky.

Rekreanty ve Španělsku ochromil strach. Mořem se proháněli kladivouni (06/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.