Mostečan slavil nový rok střílením. Policie mu zabavila 15 zbraní

Jenom s ohňostrojem se při silvestrovských oslavách nespokojil 54letý muž z Mostu. Ten se měl podle policistů pět minut po půlnoci postavit mezi paneláky se samonabíjecí puškou a začít bez okolků střílet okolo sebe. Celkem měl do vzduchu vypálit 69 ran ze tří zásobníků.

Náboje, které si s sebou přinesl, byly naštěstí slepé, nikomu se tak nemohlo nic stát. Policisté ale ani tak nenechali odejít bez trestu. Muže, který měl ještě přehozenou zbraň přes rameno, na místě zadrželi.

[chooze:article;value:535360]

Jak se ukázalo, pušku střelec vlastnil legálně, stejně jako dalších 14 zbraní, které měl doma. "Je držitelem zbrojního průkazu a jednalo se o řádně registrovanou zbraň. Pušku mu policisté na místě odebrali a oslavence převezli do cely," uvedl mluvčí ústeckých policistů Václav Krieger.

O zbraně i zbrojní průkaz ještě ten den přišel. Policisté jej navíc podezřívají z trestného činu výtržnictví. Pokud ho soud shledá vinným, hrozí mu až dvouletý trest ve vězení. Perličkou je navíc skutečnost, že si tento způsob oslav údajně zvolil proto, že je bezpečnější než pyrotechnika.

Divoká silvestrovská bitva v Berlíně. Petardy zranily 15 policistů, dva mladíci zemřeli:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.