Mráz zasáhl Evropu. Ve Francii kolabuje doprava, pod nulou je i ve Španělsku

Mráz část Evropy ještě nějakou chvíli ze svého sevření nepustí a řada zemí se proto připravuje na doslova ledový týden. Důvodem má být polární vítr ze severní Evropy.

Pod bodem mrazu se stále drží teploty v některých oblastech Španělska. A v následujících dnech by měly ještě klesnout. Kvůli mrazu a sněhu kolabuje doprava například ve Francii. Dálnice poblíž Paříže se doslova proměnila v kluziště a tisíce aut tam uvízly na dlouhé hodiny.

"Jel jsem na motorce, ale musel jsem ji tam nechat. Po tom ledu se nedá jet ani v autě, natož na motorce. Tak tu alespoň pomáhám ostatním," popsal jeden z Francouzů.

[chooze:article;value:536344]

​Ledová kalamita v kombinaci se sněhem komplikuje dopravu i v Rumunsku. Do potíží se na silnici dostala i těhotná žena, kterou ze zasněženého auta museli vyprostit záchranáři. "Sanitka dorazila do nemocnice zhruba po čtyřech hodinách. Těhotnou ženu si převzali lékaři. Naštěstí byla při vědomí," popsal záchranář Dan Ungureanu. Kolabují i tamní letiště. Řada letů musela být zrušena, další nabírají extrémní zpoždění.

Teploty hluboko pod bodem mrazu momentálně sužují například i Dánsko. Ani to ale neodradilo řadu nadšenců, kteří mrazu a sněhu využili a z golfového hřiště si udělali lyžařský areál.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.