Mrazivá slova podezřelého ze zmizení Maddie. Odhalil, proč po něm jdou

Podle Brücknera za jeho stíhání může jeho bývalý kamarád Helge Busching, který jej v roce 2017 označil jako hlavního podezřelého. Brückner si odpykává trest za znásilnění americké seniorky v portugalském letovisku Praia da Luz u města Algarve a problémy se zákonem měl i Busching. Ten měl policii kontaktovat s tím, že má nové informace o zmizelé Maddie ve chvíli, kdy byl sám stíhán v Řecku kvůli obchodování s lidmi.

"Byl jsem v roce 2008 na hippie festivalu ve Španělsku. Manfred (Seyferth, další svědek) a Michael (Tatschl, také svědek) tam byli také. Manfred, Christian a já jsme začali mluvit o Portugalsku. Pak Christian zmínil pohřešovanou dívku. Christian se mě zeptal, jestli pořád jezdím do Portugalska, odpověděl jsem: 'Ne, do Portugalska už nejezdím, je tam moc problémů. V Portugalsku je na mě moc policajtů kvůli tomu zmizelému dítěti'," cituje podle webu Daily Mail Brückner ve svém dopise Buschingovo svědectví.

"Je opravdu zvláštní, že zmizela beze stopy. Christian na to odpověděl: 'Ano, a ani nekřičela!'," měl policistům podle Brücknera říct Busching. Hlavní podezřelý odmítá, že by taková konverzace proběhla. Rozhádat se měli už o rok dříve, kdy mu Busching prodal kilo hašiše, a když si ho doma Brückner převážil, zjistil, že v balíčku je jen 750 gramů.

Brückner také tvrdí, že Busching díky tomu unikl trestu za pašování migrantů z Řecka do Itálie, za což byl v roce 2017 stíhaný. Řecká policie ale podle Daily Mailu odmítla, že by ze svědectví v kauze Maddie měl Busching nějaký prospěch. Jestli byl nakonec v Řecku odsouzený, se ale neví.

[chooze:article;value:506699]

​Policie minulý týden začala poprvé po devíti letech s pátráním v terénu, upozornil web Daily Mirror. Hledala poblíž přehrady v Portugalsku. Na místě policisté zajistili důkazy, tento týden ale uvedli, že zatím nemohou ani potvrdit, ani vyvrátit, jestli zajištěné věci souvisí s případem Maddie McCannové.

Maddie McCannová zmizela 3. května 2007 krátce před čtvrtými narozeninami z apartmánu v portugalském letovisku. Na pokoji byla ještě se svými mladšími sourozenci, dvojčaty. Rodiče je uložili do postele a odešli s přáteli na večeři. V 21:00 místního času pokoj kontrolovali, vše bylo v pořádku. O 45 minut později, když se na pokoj vrátili, byla Maddie pryč. Pátrání po ní je jednou z největších akcí britské policie, která už za vyšetřování případu utratila miliony. V roce 2020 pak Němci označili za podezřelého Brücknera.

Více o novém pátrání v Portugalsku v reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.