Mrazivá zpověď dívky, kterou znásilňoval otčím. Lidé jí za jeden den poslali miliony

Za pravidelné znásilňování nevlastní dcery dostal muž od Krajského soudu v Brně podmínku. Oběť podle rozsudku nemá vážné následky. Před pár dny se přitom 20letá dívka pokusila o sebevraždu. 

"Začalo to v roce 2020. Znásilnění. Už na začátku si pořizoval fotky a pak i video, kde byla vidět soulož. A vydíral mě, že pokud s ním nebudu spát, všechno zveřejní. Ty jeho praktiky jsem podstupovala i třikrát denně. Po nějaké době, nevím po jaké, jsem prostě přestala odporovat, věděla jsem, co se stane, když nebudu po vůli. A tak jsem rezignovaně na styk přistupovala," píše dívka ve zpovědi zveřejněné na webu Donio, kde probíhá sbírka na její podporu.

"Chtěl to všude, kde ho zrovna napadlo. Doma. V lese. Na poli. Kdekoliv v autě. Celý to prasklo, když si na mě jeden den počkal před školou a pokřikoval, že všem řekne, jaká jsem kurva a děvka," pokračuje dívka označovaná jako Anička. Po této události se dívka sesypala a spolužačky ji odvedly do školy, kde všechno řekla třídní učitelce. Právě ta s ní pak šla na policii, kde dívka nevlastního otce udala.

Oznámení na policii to zhoršilo

V tu chvíli ale smutný příběh neskončil. Naopak. Po tom všem, co zažila, až následující události Anička označuje jako peklo. "Dělal mi naschvály, vysmíval se mi, že mi stejně nikdo nebude věřit. Hodně pije, takže doma byly často hádky, ve kterých mi vulgárně nadával. Můj psychický stav byl den ode dne horší, ale bála jsem se to řešit, aby mi nedělal ještě větší problémy. Začala jsem se sebepoškozovat. Vygradovalo to a pokusila jsem se o sebevraždu," popsala dívka další události roku 2022.

[chooze:article;value:537395]

​Momentálně je již potřetí hospitalizovaná. Její sebepoškozování prý trvá pořád. "Žiju v tom, že to je moje vina, nenávidím se a byla bych spokojenější, kdybych nebyla," dodala poškozená. 

Miliony na pomoc 

Příběh dívky zaujal iniciativu Pod svícnem, která bojuje proti domácímu násilí. Právě ta zorganizovala sbírku na pomoc. Vybrané peníze mají být využity v rámci terapeutické pomoci Aničce či jiných nezbytných životních výdajů (bydlení, oblečení, potraviny…), stojí v popisu sbírky. Se svou rodinou totiž žít nemůže. 

Přestože byla sbírka založená teprve ve čtvrtek a má trvat ještě 59 dní, tak už nyní vybraná částka činí téměř čtyři miliony korun a peníze rychle přibývají. Aničce budou podle organizace Pod svícnem peníze vypláceny proti fakturám. Dárci se tak nemusí bát případných exekucí, kterými je rodina poškozené zatížena. 

[chooze:article;value:537622]

​Právě finanční situací rodiny u soudu totiž argumentoval nevlastní otec dívky. "Nejde o mě, já vím, co jsem udělal. Ale trest bude třikrát horší pro rodinu. Momentálně řešíme bydlení, snažíme se najít nějaký lacinější podnájem. Měli jsme teď nejchudší Vánoce, které jsme zažili," skuhral muž podle webu Novinky.cz před soudem.

Vzkaz od dívky

Štědrost lidí dívku dojala a prostřednictvím iniciativy Pod svícnem dárcům přes sociální síť X poslala vzkaz. "Chtěla bych pozdravit všechny milé dárce a ty, kteří mi jakýmkoliv způsobem posílají podporu. Nesmírně si vaší pomoci vážím! Je pro mě nepředstavitelné, že po tom všem se mi dostane tolik pomoci. Když si pročítám vaše vzkazy, oko nezůstává suché. Věřím, že díky vám budu moci začít novy život! Nevím, co bych si bez vás počala! Patří vám mé DÍKY," uvedla dívka.

Případ řeší NSZ

Rozhodnutím soudu, který muži udělil podmínku, se již zabývá nejvyšší státní zastupitelství (NSZ). "NSZ se případem začalo zabývat z vlastní iniciativy na základě veřejně dostupných poznatků. Vyžádali jsme si informaci o dosavadním postupu od kolegů a především vyčkáme na písemné vyhotovení rozhodnutí Krajského soudu v Brně," uvedlo NSZ na sociální síti X. Státní zastupitelství spis následně dopodrobna přezkoumá a vyhodnotí, zda jsou dány podmínky pro podání dovolání k Nejvyššímu soudu.

Věc komentoval i ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS). "Hovořil jsem s předsedou Krajského soudu v Brně a byl jsem ujištěn, že po doručení rozsudku soud ještě sdělí veřejnosti odůvodnění svého rozhodnutí. A jakmile ministerstvo obdrží spis, o nějž již požádalo, budu se zabývat otázkou, zda byl před soudem porušen zákon," uvedl ministr.

Vláda loni před Vánoci schválila změnu definice znásilnění. Podívejte se, co se změní:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.