Mrazivé detaily útoku v Sydney. Vrah pobodal i miminko, jeho matka zemřela

V sobotu šokovala svět zpráva o útoku v australském Sydney, kde muž pobodal v obchodním centru Westfield Bondi Junction šest lidí, několik dalších utrpělo zranění. Mezi nimi byly i matka a její devítiměsíční holčička Harriet. Tu museli lékaři okamžitě operovat, napsal portál news.com.

Její maminka 38letá Ash Goodová ale takové štěstí neměla, o něco později devastujícím zraněním podlehla. 

Moderátorka televizní stanice Sky News Australia Laura Jayesová v emotivním příspěvku sdělila, že byla dobrou přítelkyní Ash Goodové. "Je to nejhorší možná zpráva. Svět jí ležel u nohou. Její děťátko museli operovat a matka to nezvládla. Ash byla tak chytrá, tak krásná, vše se ale během několika vteřin změnilo," řekla se slzami v očích Sky News.

[chooze:article;value:550831]

Několik nakupujících popsalo, že slyšeli křik Ash Goodové poté, co k ní těsně před 16. hodinou útočník přiběhl. Jí i její holčičce měli hned po útoku pomáhat dva bratři, kteří byli v té době v obchodním centru na nákupu. Webu 9News popsali, jak se tragická chvíle odehrála.

"Ten muž ženu bodl, zraněná přišla ke mně, v bolestech mi miminko podala, téměř hodila," řekl jeden z nich 9News. "Jen jsem to dítě držel a spolu s ostatními nakupujícími jsme se snažili stlačit rány matce i jejímu miminku, abychom zastavili krvácení. Křičel jsem, ať co nejrychleji přijede záchranka a policie. Na podlaze bylo hodně krve," popsal. Další lidé ošetřovali matku, která krvácela mnohem víc.

"Pořád jsme křičeli, abychom dostali nějaké oblečení, které nám pomůže stlačit a zastavit krvácení dítěte," sdělil dále jeden z bratrů. "Doufáme, že je dítě v pořádku," dodali. 

"Bylo to tak děsivé. Upřímně doufám, že matka je v pořádku, protože ten křik nemůžu dostat z hlavy," poznamenal obětavý muž. Jeho přání se ale nenaplnilo.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.