Mrazivé detaily z Tater. Turistka při zoufalém útěku před medvědem spadla

Slovenští záchranáři v souvislosti s páteční tragickou událostí v Liptově v Tatrách v sobotu dopoledne zveřejnili detaily, ze kterých mrazí. Poodhalují totiž, jak dramatické byly poslední chvíle zesnulé turistky. Tou měla být 31letá Běloruska, uvádí tvnoviny.sk.

Ačkoliv vyšetřování ještě neskončilo, lékař, který tělo ohledal, určil jako předběžnou příčinu smrti devastační poranění hlavy. To neměl způsobit medvěd, ale pád z výšky. K přímému útoku medvěda tak pravděpodobně nedošlo, šelma k němu ovšem výrazně přispěla. 

Podle horské služby se dvojice, 29letý muž a 31letá žena, s medvědem setkala v podvečerních hodinách. Oba se v tu chvíli dali na útěk, každý ale jiným směrem. Žena měla tu smůlu, že šelma se rozhodla pronásledovat právě ji. Muži pak zmizela z dohledu i doslechu a to, co následovalo poté, se dá jen hádat. 

[chooze:article;value:546626]

​Panika a strach ženě pravděpodobně zabránily přemýšlet nad tím, kam běží. Terén byl náročný a při pokusu uniknout šelmě žena spadla ze strmého srázu. "Služební pes označil místo pod skalnatým prahem, kde se po pádu nacházela medvědem pronásledovaná žena, bohužel bez známek života," uvedla horská služba. 

V tu dobu se medvěd navíc stále zdržoval na místě tragédie. Zahnat se ho podařilo díky služebnímu psovi, křiku a následnému varovnému výstřelu. Muže mezitím druhá skupina záchranářů našla pod skalami, kde uváznul. "Byl vystrašený, ale bez zranění," dodali záchranáři. 

S útoky medvědů mají Slováci bohaté zkušenosti. Loni v létě tam dokonce došlo ke třem napadením během 24 hodin: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.