Mrtví hlodavci i plísně. Inspekce přes léto uzavřela řadu hospod a restaurací

[chooze:gallery;value:33044]

Lidé si často ani nedokáží představit, v jakých podmínkách se chystá jídlo, které si v podnicích objednají. Inspektoři během letních kontrol narazili v některých provozovnách nejen na mrtvé myši či trus, ale i na množství dalších problémů.

Hned několik podniků proto SZPI uzavřela. Redakce TN.cz připravila přehled, o které šlo. Na konci článku je k nahlédnutí také galerie.

[chooze:article;value:518311]

Pozornosti neušel například hostinec Pod Lipou v obci Náklo na Olomoucku. Inspekce tam narazila na celou řadu potíží, včetně mrtvých hlodavců či plísní a dalších nečistot. Podnik byl několik dnů uzavřený. Zavřená je dosud také cukrárna ve Stráži pod Ralskem.

​Inspektoři musí mít mnohdy pořádně silný žaludek. Pohled, který se jim totiž občas naskýtá, je přímo hrozivý. Provozovny, které kontrolou neprojdou, následně zveřejňují na webu potravinynapranyri.cz.

Podniky jsou poté uzavřeny až do té doby, než provozovatelé odstraní veškeré potíže, na které SZPI upozornila. Inspekce následně provede další ověřovací kontrolu, zda je už vše v pořádku a podnik může znovu otevřít.

Češi si stále více nosí do práce obědy. Více se dozvíte v následující reportáži (8/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.