Mrtví hlodavci i trus. Inspekce uzavřela sklad oblíbeného obchodu v Pardubicích

Inspektoři provedli kontrolu v prodejně Kaufland v ulici S. K. Neumanna v Pardubicích. "Uvnitř skladových prostor jsme zjistili stopy po působení hlodavců včetně četného výskytu jejich exkrementů a dvou těl uhynulých jedinců," informovala SZPI na facebooku.

Na podlaze a v regálech byly navíc nečistoty. "Vzhledem k tomu, že v provozovně nebyly vytvořeny základní hygienické požadavky pro uvádění potravin na trh, jsme kontrolované osobě uložili částečný zákaz užívání prostor vztahující se na prostory skladu," doplnili inspektoři.

[chooze:article;value:485605]

"Ihned jsme podnikli nezbytné kroky k odstranění veškerých nedostatků," řekla TN.cz mluvčí Kauflandu Renata Maierlová.

Inspekce hned druhý po kontrole sklad opět otevřela. "Přijali jsme nadstandardní opatření, aby se zmíněná situace v budoucnu již neopakovala. Na všech našich prodejnách probíhají pravidelné kontroly externí deratizační firmou a je naší maximální snahou těmto případům předcházet," uzavřela Maierlová.

Není to ale poprvé, kdy Státní zemědělská a potravinářská inspekce narazila během svých kontrol na tyto problémy u různých provozoven. Jejich seznam pak pravidelně zveřejňuje na webu potravinynapranyri.cz.

[chooze:gallery;value:30213]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.