Mrtvý chlapec a tři postřelení ve Švédsku, údajně se pálilo z kalašnikovů

Výstřely se rozlehly kolem 18 hodiny na jižním předměstí u obchodního centra Farsta. Dva lidé zůstali ležet u vchodu do metra, další dva byli postřeleni poblíž, uvedl deník Expressen.

Jeden ze zraněných, 15letý chlapec, na místě zemřel. Tři lidi převezli záchranáři do nemocnice, kluka stejného věku, 45letého muže a 65letou ženu.

“Osmkrát až dvanáctkrát to zaznělo bambambam,“ řekl listu svědek, který se spolu se svými dětmi ukryl v kiosku. Po chvíli kolem běželi dva lidé, které považoval za pachatele. Další svědci hovořili o tom, že muži měli útočné pušky, pravděpodobně kalašnikovy.

[chooze:article;value:508074]

​Policisté celou oblast včetně stanice metra uzavřeli, nad místem kroužil vrtulník. Zhruba po hodině a půl zadrželi po automobilové honičce na dálnici červené BMW se dvěma podezřelými. Stalo se tak asi 50 kilometrů od místa činu.

Policie zahájila vyšetřování trestného činu vraždy a pokusu o vraždu. Možné pachatele vyslýchá, podrobnější informace nesdělila. Není zatím jasné, zda se střelec či střelci s některou obětí znali.

Jde o třetí střelbu ve Stockholmu za necelých 24 hodin, informoval web barometern.se. V pátek večer byli na dvou místech postřeleni tři muži ve věku kolem 20 let, život žádného z nich není ohrožen. Podezřelým v jednom z případů je 18letý mladík, kterého policie už zadržela.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.