Moderní bydlení

Mrzí mě vyhrocená situace, řekl Pavel. Babiš podle něj zasel vítr a sklízí bouři

I přes zdravotní obtíže, které kandidáta na prezidenta Petra Pavla v posledních dnech trápí, se zúčastnil rozhovoru pro televizi Nova, který vedla moderátorka Bára Divišová. "Už je to lepší, mám nasazena antibiotika, tak snad už to bude v pořádku," prozradil na začátku Pavel.

Téma se stočilo k napětí ve společnosti a vyhrůžkám, které v uplynulých dnech obdržel jeho protikandidát Andrej Babiš (ANO). "Jasně jsem deklaroval, že chci vést slušnou kampaň, která by se obešla bez těchto projevů. Neměl jsem jediný billboard, který by měl někoho strašit. Ani na shromážděních jsem nikoho neznevažoval a neurážel. Když vidím, jak se situace vyhrotila, tak mě to mrzí," řekl a dodal, že to ale není jeho vina.

"Kdo seje vítr, sklízí bouři," prohlásil na adresu Babiše. "Teď se cítí strašně poškozen a ublížen, že se to obrací proti němu. Myslím, že pokud někdo může za vyhrocenou atmosféru, tak to nejsem já, ale Andrej Babiš tím, jak se dlouhodobě chová," tvrdí Pavel.

[chooze:article;value:486046]

Dodal, že nemůže lidem říkat, kam mají chodit. Nebude tak vyzývat své příznivce, aby nechodili na mítinky jeho protikandidáta. Odsoudil ale jakékoliv násilí a výhrůžky. Stejně tak podle něj mohou i podporovatelé Andreje Babiše chodit na jeho setkání. "Nepovažuji je za nedemokratické voliče, nikdy jsem nic takového neřekl," zdůraznil.

Navštívit Babišův mítink ale už do voleb nebude možné, v úterý totiž na tiskové konferenci oznámil, že končí s kontaktní kampaní. Rozhodnutí učinil právě na základě výhrůžek, které chodí jemu i jeho rodině. Od dopoledne policie vyšetřuje anonymní dopis, ve kterém někdo Babišovi dokonce pohrozil vraždou, pokud by volby vyhrál.

Dotazy od voličů

V rozhovoru došlo i na dotazy od voličů. Na jeden z nich odpověděl, že od prvního dne bude pracovat na zkvalitnění prezidentského úřadu a navrácení jeho dobré reputace. "Teď jsou tam lidé, ke kterým nemám důvěru, ale předpokládám, že ti odejdou se stávajícím prezidentem," řekl.

Na dotaz, zda by se v regionech setkával s matkami samoživitelkami, Pavel odvětil, že ano. "Zajímá mě, jak lidé žijí. Jestli je pro ně dostatečné, co pro ně dělá vláda," přislíbil.

[chooze:article;value:486069]

​V rozhovoru také řekl, že zábrany na Hradě by měly být odstraněny, protože k nim už není důvod. "Hrad je dnes nedobytný, a to nejen pro turisty, ale třeba i novináře. A já bych byl moc rád, aby to opět bylo místo, které bude vstřícné a otevřené, které bude jednat s novináři i politiky, a to nejen vládními, ale i opozičními," vyjádřil se prezidentský kandidát.

​Rozhovor pro televizi Nova v pondělí poskytl i druhý prezidentský kandidát Andrej Babiš. Ve čtvrtek čeká na Nově oba kandidáty na post hlavy státu společná debata. Generál Petr Pavel a šéf hnutí ANO Andrej Babiš se spolu setkají v přímém přenosu 26. ledna od 20 hodin. Diváci mohou debatu sledovat nejen na televizi Nova, ale i na TN Live a sociálních sítích. 

Češi si zvolí novou hlavu státu už tento týden. Volební místnosti se otevřou 27. a 28. ledna. V pátek budou moct voliči k urnám od 14 do 22 hodin. V sobotu od osmi do 14 hodin.

Volební vysílání TV Nova

Úterý 24. ledna
20:00 Rozhovor s Petrem Pavlem, TV Nova a TN Live
Oba rozhovory s prezidentskými kandidáty budou překládány do znakového jazyka
Čtvrtek 26. ledna
20:00 Poslední televizní debata prezidentských kandidátů, TV Nova a TN Live
18:00 TN Live nabídne speciální vysílání s příjezdy kandidátů do budovy TV Nova
, bude možné sledovat i na sociálních sítích Facebook a YouTube
Debata prezidentských kandidátů bude překládána do znakového jazyka
Pátek 27. ledna
5:55 Snídaně – speciál o volbách, TV Nova a TN Live
14:00 Otevření volebních místností, TV Nova a TN Live
Sobota 28. ledna
13:00 Kontinuální vysílání k výsledkům voleb, TV Nova
13:00 Kontinuální vysílání s vlastním obsahem, TN Live
Neděle 29. ledna
20:00 Rozhovor s budoucím prezidentem, TV Nova a TN Live
Rozhovor s budoucím prezidentem bude překládán do znakového jazyka

V průzkumech vede Pavel. Odborníci řekli, co může v posledních dnech rozhodnout:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.