Musk může kvůli přejmenování twitteru skončit u soudu. Písmeno X má i Meta

Nekončící souboj titánů. Majitel sociální sítě twitter, nově X, miliardář Elon Musk stále soupeří se svým konkurentem Markem Zuckerbergem, majitelem společnosti Meta a zakladatelem facebooku.

Nejnovější spor by mohla vyvolat změna názvu a loga Muskovy sociální sítě twitter. Práva na duševní vlastnictví písmene X má totiž mimo jiné i Zuckerbergova společnost Meta. Celkem ale ve Spojených státech amerických existují stovky ochranných známek, které písmeno X nějakým způsobem zahrnují. Jednu z nich vlastní od roku 2003 třeba i společnost Microsoft v souvislosti s jejím videoherním systémem Xbox.

[chooze:article;value:512240]

"Existuje stoprocentní pravděpodobnost, že twitter kvůli tomu někdo zažaluje,“ myslí si právník specializující se na ochranné známky Josh Gerben.

Nejde o první a pravděpodobně ani poslední rozepři mezi Muskem a Zuckerbergem. Nedávno majitel twitteru vyzval zakladatele facebooku kvůli spuštění nové konkurenční aplikace k MMA zápasu.

Z nového názvu a loga populární sociální sítě jsou ale na rozpacích i její věrní uživatelé. "Pořád tomu asi budu říkat twitter. Asi bude trvat, než si zvyknu říkat 'jdu se podívat na X', jelikož už ho používám od roku 2010," uvedla uživatelka twitteru Carrington Whighamová.

Ikonický modrý ptáček byl součástí twitteru od jeho založení v roce 2006. Elon Musk sociální síť koupil loni v říjnu za v přepočtu asi 930 miliard korun. Od té doby už udělal řadu změn a tahle pravděpodobně nebude poslední.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.