Musk se zapsal do Guinnessovy knihy. Tak rychle ještě nikdo o peníze nepřišel

Lidé dělají nejrůznější psí kusy, aby se zapsali na stránky Guinnessovy knihy rekordů. Tam se teď dostal i americký podnikatel Elon Musk. Ale radost z toho určitě nemá.

"Největší ztrátu osobního jmění má Elon Musk, podle Forbesu přišel o zhruba 165 miliard dolarů k prosinci 2022," stojí v Guinnessově knize rekordů.

[chooze:article;value:480555]

Pro představu přišel Elon Musk o částku, která je skoro dvakrát větší než český státní dluh a dokázala by pokrýt rozpočet Prahy skoro na 40 let.

Muskovu ztrátu způsobil propad akcií jeho společnosti Tesla poté, co koupil Twitter. Lidé, kteří vlastnili akcie Tesly, se báli, že se Musk bude věnovat pouze sociální síti. A právě tam si teď Muska dobírají. "Sakra, Elone. Tak mi dej aspoň jednu miliardu dolarů, když je takhle vyhazuješ," zavtipkoval jeden muž. "Chci říct, že nejsem překvapený," uvedl další.

Ztráty Muska překonaly v přepočtu zhruba o jeden bilion korun předchozí rekord, který držel japonský technologický investor Masajoši San od roku 2000.

Muskovi se v poslední době lepí smůla na paty. V prosinci přišel o titul nejbohatšího člověka planety, jeho firmy neprosperují tak, jak si představoval. A vlivné značky i lidé od něj začínají dávat ruce pryč. Stále ale patří mezi nejbohatší lidi planety.

[chooze:gallery;value:29893]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.