Muž chtěl spáchat sebevraždu. Ze spárů smrti ho vytrhli pražští strážníci

Nechybělo mnoho a v centru Prahy ve čtvrtek ráno mohl vyhasnout život 35letého muže, který se v Barvířské ulici na dohled od Vltavy pokusil oběsit. Na pomoc mu ale přispěchali pražští strážníci, kteří ve vedlejší ulici prověřovali hlášení o výtržnictví.

"Dotyčný měl kolem krku lano, promodralé ruce a bledý obličej. Hlídka neprodleně osobu odřízla, odstranila z krku smrtící smyčku a započala s resuscitací," popsal záchrannou akci mluvčí pražské městské policie Zdeněk Modálek.

[chooze:article;value:506349]

Na místo vyjeli také pražští záchranáři. "Od začátku bylo jasné, že se jedná o vážnou situaci. Muž byl v bezvědomí a nedýchal. Strážníci ale velmi správně zareagovali. Operátorka spolu s nimi zahájila telefonicky asistovanou resuscitaci a použili i automatizovaný externí defibrilátor, s nímž muži podali několik výbojů," sdělila k záchraně oběšence mluvčí záchranné služba Jana Poštová.

"Na místo pak přijela posádka záchranářů s lékařem, kteří si oživování převzali, a společnými silami se nám nakonec podařilo funkci srdce u muže obnovit," doplnila k výjezdu Poštová s tím, že stabilizovaný muž byl následně převezen do nemocnice.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.