Muž chtěl zapálit byt, kde spaly děti. Za pokus o vraždu dostal 14 let ve vězení

Přestože obžalovanému 43letému muži hrozilo za pokus o vraždu doživotní vězení, dostal nakonec po dvouhodinovém soudním líčení 14letý trest, což je o rok méně, než je zákonná trestní sazba. Důvodem je, že muž se ke svému činu přiznal. 

Před soudem obžalovaný řekl, že chtěl v bytě upálit svoji manželku a dvě děti. Nad ránem 6. března si proto ke dveřím královéhradeckého bytu ve třetím patře přinesl benzín a zapalovač. Vchodové dveře okamžitě vzplály a hořet začalo i na chodbě. "Obžalovaný celé věci lituje, z toho důvodu dnes u soudu učinil prohlášení viny a proti rozsudku se neodvolával," dodal obhájce Daniel Rada. 

[chooze:article;value:493465]

​V momentě, kdy začalo hořet, odřízl útočník lidem z bytu jedinou ústupovou cestu. Uvnitř ale v té době nebyla jeho rodina, ale čtyři jiní příbuzní, včetně dvou malých dětí. A právě tříletá holčička všechny zachránila, plameny jí totiž vzbudily a křikem zburcovala všechny ostatní, kteří přišli na pomoc. "V bytě nebyli ti, u kterých to předpokládal, ale byla tam jeho dcera se dvěma malými dětmi a svým druhem, kterému se podařilo ten požár uhasit," sdělil státní zástupce Milan Vacek. 

Podezřelého vypátrali kriminalisté díky kamerovému záznamu, který zachytil jeho počínání v nočních hodinách. Předtím než ho policisté v březnu v centru Hradce Králové zadrželi, začal vyhrožovat sebevraždou, zatímco v ruce držel dva nože. Policisté po jeho zpacifikování zjistili, že měl v krvi 2,6 promile. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.