Muž dostal od zaměstnavatele 286násobek výplaty a utekl. Dosud ho nenašli

Velké překvapení čekalo na pracovníka masné továrny v jihoamerickém Chile. Společnost Cial, která továrnu provozuje, mu totiž omylem vyplatila mnohonásobek jeho dohodnuté mzdy. Když se tedy podíval na výplatní pásku, nemohl věřit svým očím.

Místo zhruba 13 tisíc korun, které měl za svou práci dostat, mu na účtu přistál více než 286násobek této částky. Jeho zaměstnavatel mu tak vyplatil celkem téměř 4,3 milionu korun, jak uvádí portál Diario Financiero. Mohla za to chyba účetního, který muži omylem poslal špatnou částku.

Firma začala problém ihned řešit a zaměstnance zkontaktovala, aby od něj peníze získala zpátky. Ten je sice přislíbil vrátit, udělal ale přesný opak. Svůj účet zcela vyprázdnil a zmizel. Společnosti po něm zůstal pouze rezignační dopis, kterým podal výpověď.

[chooze:article;value:473940]

Případem se začala zabývat chilská policie. Při hledání nenadálého boháče ale neměli štěstí. Jak píše portál Polsat, po muži se slehla zem a ani šest měsíců poté se ho nepodařilo vypátrat. 

Velmi podobný případ se stal letos na jaře v Japonsku. Tam muž omylem obdržel covidovou podporu, která byla určená celému městu. Místo 17,5 tisíce korun tak dostal rovnou 8 milionů, které byly určené pro 463 domácností, uvedl portál Sora News.

Když úředníci muže našli, řekl jim, že peníze již nemá. Všechny je totiž údajně stihl utratit v internetových kasinech. Slíbil však, že je všechny splatí. To však nebyla pravda a když si pro něj konečně přišla policie, byl pryč. Stejně jako v případě chilského dělníka vyprázdnil svůj účet, opustil svůj dům a zmizel.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.