Muž, který měl přejet svou přítelkyni, skončil ve vazbě. Policistům se sám udal

[chooze:gallery;value:36159]

​Středočeští policisté vyšetřují od sobotního odpoledne úmrtí ženy, kterou mělo na poli mezi obcemi Mstětice a Zeleneč nedaleko Prahy srazit auto. O případu je informoval 46letý muž, jenž se přišel na služebnu v pražských Kyjích sám udat.

"Popsal, že v okolí Brandýsa nad Labem úmyslně přejel a usmrtil svou přítelkyni. K události mělo dojít na poli v okolí obce Zeleneč, kam ženu převezl autem, kde ji měl po vystoupení z vozu srazit a následně přejet, čímž ji způsobil vážná zranění, v důsledku kterých na místě zemřela. Ihned poté, co přítelkyni usmrtil, odjel kolem šesté hodiny v podvečer osobně oznámit událost policistům," popsala případ mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.

Případem se začali zabývat krajští kriminalisté, kteří vyjeli na pole, které muž uvedl. "Nalezli tam ženu bez známek života. Podezřelého muže tak policisté okamžitě zadrželi," upřesnila Suchánková na webu. Strážci zákona pracovali na místě do nočních hodin, aby zajistili veškeré stopy.

[chooze:article;value:559098]

​Policejní mluvčí Pavel Truxa v neděli potvrdil, že se podezřelý a oběť znali. V pondělí si muž vyslechl obvinění ze zvlášť závažného zločinu vraždy. Policisté zároveň podali návrh, aby byl obviněný vyšetřován vazebně. Hrozilo totiž, že by se mohl vyhýbat trestnímu stíhání a mohl by působit na dosud nevyslechnuté svědky.

Okresní soud v Praze-východ žádosti vyhověl a muže poslal v pondělí odpoledne do vazby. Za násilný čin, jehož motivem měly být podle dosavadního šetření osobní neshody, mu v případě uznání viny před soudem hrozí trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.