Muž, který měl surově zmlátit dvě Ukrajinky, je ve vazbě

Útočníka, který v Plasích na Plzeňsku 13. srpna napadl dvě ženy ukrajinského původu, poslal v pátek soud do vazby. Policie o tom informovala na sociální síti X. Ta ho stíhá za ublížení na zdraví a výtržnictví, za což mu hrozí až pět let vězení. 

Dvě ženy útočník napadl poté, co se svými dětmi vyrazily na kolotoče. Když si sedly na obrubník, aby si popovídaly, zastavil vedle nich v autě. Potom, co se zeptal, zda jsou z Ukrajiny, je začal bezdůvodně sprostě urážet. Auto vzápětí zastavil opodál, vrátil se k nim a začal je mlátit do obličeje. Mladší z žen zbil tak, že ji museli záchranáři převézt do nemocnice. 

[chooze:article;value:519235]

Na sledovanou kauzu reagovali i čeští politici, kteří odmítli nenávistné agresivní útoky kvůli národnosti. "Surově napadnout ženu je hnus. Napadnout ji jen kvůli její národnosti je absolutní hnus," napsal ve středu ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) a poděkoval policistům za to, že v případě zakročili. Stupňující agrese ve společnosti je podle něj důsledkem nenávistných komentářů na veřejnosti, za což dle něj nesou odpovědnost i některé osobnosti. 

Odporné chování v české škole. Jsem z Ukrajiny, řekla holčička, spolužák ji poplival (06/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.