Muž, který v Paříži zastřelil tři lidi, skončil na psychiatrii. Útočil z nenávisti

Střelce z pařížského desátého obvodu v sobotu přemístili z vazby do policejní psychiatrické nemocnice. Vyžadoval to jeho zdravotní stav, píše s odvoláním na francouzské agentury list Times of Israel.

"Lékař podezřelého vyšetřil a jeho stav se ukázal jako neslučitelný s podmínkami vazební věznice," informovali vyšetřovatelé.

Útok se odehrál v pátek po poledni u Kurdského kulturního centra, 69letý muž tam připravil o život tři lidi a další trojici zranil. Francouz, který pracoval jako řidič, sám policii přiznal, že zabíjel z rasistických pohnutek. 

[chooze:article;value:480963]

Prvotní podezření, že za činem mohla stát turecká vláda, která Kurdy kvůli územním nárokům pokládá za teroristy, francouzský ministr vnitra Gerald Darmanin vyvrátil. "Útočník se zcela jasně zaměřil na cizince, ale nelze s jistotou říct, že cílil výhradně na Kurdy," prohlásil.

Desátý pařížský obvod je centrem kurdského obyvatelstva metropole, připomněl deník Le Monde.

V sobotu proběhla demonstrace, nejenom zástupci této menšiny mají pocit, že je policie nedokáže ochránit. Střelce totiž už v minulosti vyšetřovali kvůli nelegálnímu držení zbraní.

Obyvatelé Paříže v sobotu demonstrovali: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.