Muž měl 11 zákazů řízení a ujížděl policistům na motorce. Teď ho čeká soud

Jako přes kopírák, jen se mění prostředí. Muž jede na motorce a zase jsou slyšet policejní majáky. Tentokrát u vrchlabského zimního stadionu.

Řidič už má podle policie za život jedenáct zákazů řízení. "Ten poslední 14měsíční měl vypršet až v listopadu 2024," uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Jeho zastavení tentokrát nabralo prvky dramatičnosti. Muž se snažil na policisty vyzrát a najel tam, kam se zkrátka nevejdou – do průjezdu, kde je betonový zátaras.

[chooze:article;value:555363]

​Široký policejní vůz tak musel jinudy. Jenže motocyklista za chvíli skončil úplně bezradný na dvorku jednoho domu. Jelikož muž nechtěl s policisty spolupracovat, museli ho zadržet a omezit na svobodě.

Alkohol nepil, s testem na drogy ale prý nechtěl mít nic společného. Lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu se odmítl podrobit.

Kriminalisté tvrdí, že mužova jízda bez papírů se znovu stala trestným činem a hrozí mu dva roky vězení. V podobných případech už takoví řidiči čekají na soud i ve vazbě.

Tenhle tam zatím není, ale už chodí pěšky. Policistům došla trpělivost a motorku mu zabavili. Teď bude záležet na soudci, zda mu ji vrátí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.