Muž měl nabízet dítěti z Prahy gay vztah. Celoevropsky hledaného zatkla policie

Pozorný otec si měl podle policistů všimnout, že jeho devítiletého a jedenáctiletého syna oslovuje na WhatsAppu neznámý dospělý muž pod smyšleným jménem Mark. Ten měl jednomu z nich dokonce nabízet, jestli se nechce stát sexuálním gay přítelem.

Hlava rodiny proto okamžitě kontaktovala policisty. "Ti operativní činností zjistili, že se s největší pravděpodobností jedná o cizince, který se velmi často objevuje v okolí dětského hřiště Na Chobotě v Praze 6," sdělil policejní mluvčí Richard Hrdina.

[chooze:article;value:530978]

Dalším šetřením se pak vyšetřovatelé dostali k informacím o tom, že dotyčný bydlí na pražském Zličíně. Právě tam jej také zadrželi. "Následnou lustrací ihned zjistili, že se jedná o 33letého cizince, na kterého je vydaný našimi sousedy Evropský zatýkací rozkaz, a to hned z několika důvodů. Hledaný má v rejstříku 21 záznamů, a to sexuální nátlak, znásilnění, příprava sexuálního zneužití dítěte, držení nebo obstarávání pornografie, znásilnění se zbraní, 16krát podvod a mnoho dalšího," popsal policejní mluvčí Richard Hrdina.

Cizinec se proto ukrýval v Česku. "Kriminalisté ho naštěstí vypátrali a zatkli ještě dříve, než u nás stihl ve své činnosti pokračovat," doplnil Hrdina.

Možná i dalšímu neštěstí tak zabránil všímavý otec díky důsledné kontrole svých dětí. "Z tohoto důvodu je nutné, aby rodiče měli o svých dětech naprostý přehled, a to nejen s kým se stýkají, ale také s kým si píší. Z naprosto nevinné konverzace s cizími lidmi se totiž může stát během chvíle velký problém. Proto je důležité, abychom se svými dětmi udržovali stále přátelský kontakt a měli jsme jejich naprostou důvěru. Jen tehdy se vám tak svěří o podobném problému sami," radí Hrdina.

"Zatčený muž je v současné chvíli umístěn ve vydávací vazbě a probíhá jednání o jeho vydání zpět do země, která na něj vydala zatykač," uzavřel Hrdina.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.