Muž měl u zámku Neuschwanstein shodit dvě ženy z mostu. Jedna zemřela

[chooze:gallery;value:32109]

Zámek Neuschwanstein je jedním z nejvyhledávanějších turistických míst v Německu. Ve středu se však stal dějištěm hrozivé události. Jednatřicetiletý muž měl na Mariánském mostě (Marienbrücke, pozn. red.) dvě ženy ve věku 21 a 22 let nejprve sexuálně obtěžovat, píše německý deník Bild.

"Zločin se stal ve středu kolem 14:40. Obě turistky muže potkaly náhodou na pěší túře východně od Marienbrücke a přidaly se k němu," sdělil vrchní prokurátor Thomas Hörmann.

[chooze:article;value:506597]

Muž měl pak následně napadnout na mostě mladší z žen. "22letá dívka se jí snažila pomoci, a tak ji škrtil a strčil dolů ze svahu. 21letá dívka se také zřítila do strže. Obě ženy zůstaly ležet vedle sebe v hloubce asi 50 metrů. Horská záchranná služba obě zraněné osoby vyprostila," doplnil prokurátor.

Podle informací portálu Kronen Zeitung šlo o turisty z Ameriky. Není jasné, zda se ženy s mužem znaly. Podezřelý nejprve z místa uprchl, policie ho však dopadla a skončil ve vazbě. Jednadvacetiletá žena v noci na čtvrtek zemřela. Starší z dvojice zůstává stále ve vážném stavu v nemocnici.

Událost blízko oblíbené památky si vyžádala rozsáhlý policejní zásah. Kriminalisté případ vyšetřují jako vraždu, pokus o vraždu a sexuální trestný čin. Mariánský most je mezi turisty velice oblíbený. Je z něj totiž dobře vidět na zámek Neuschwanstein.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.