Muž měl v Chrudimi vykrást zlatnictví. Postačila mu k tomu malá díra ve výloze

Z dálky to vypadá, jako by jedna z výloh v centru města dostala čistý průstřel. Díra má v průměru 20 centimetrů a je to tak akorát, aby pachatel skrz protáhl ruku. Že je něco špatně, zjistily prodavačky, když přišly ráno do práce. "Ke krádeži mělo dojít ze středy na čtvrtek, a to v brzkých ranních hodinách," informovala policejní mluvčí Dita Holečková.

Hned za skleněnou výlohou zlatník vystavoval hodinky. Kam jen pachatel dosáhl, tam všude kradl. "Celková škoda byla vyčíslena na 120 tisíc korun," doplnila Holečková.

[chooze:article;value:469068]

Z toho 70 tisíc je jen na zboží. Policie vyslýchá svědky, rány do výlohy mohly někoho vzbudit. "V dnešní době jsou nenechavci všeho schopni," myslí si jeden ze zákazníků zlatnictví. Kriminalisté spoléhají i na kamerový systém, který mohl zloděje v ulicích Chrudimi zachytit. Svědci by měli volat policejní linku 158.

"Pachateli hrozí za krádež a poškození cizí věci dva roky vězení," přiblížila Holečková. Krádež nataženou rukou bývá ve zlatnictvích spíše ojedinělá. A jak mohla akce vypadat? V hlavní roli to předvedl zloděj v Hradci Králové, který si za ocelovou mříží vyhlédl mobilní telefon. Ten byl ale dál, než si myslel. K pohodlné krádeži by stačily jen delší nehty. Nakonec se mu podařilo do přístroje drknout, ten se naklonil a on po něm sáhnul.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.