Muž měl v Ostravě okrást seniorku a srazit ji na zem. Zatkli ho v Rumunsku

Údajného násilníka si už čeští policisté vyzvedli v Rumunsku a převezli ho do Ostravy. Soudce obviněného vzápětí poslal do vazby. Mladý muž se kriminalistům k přepadení seniorky přiznal. Soud ho za to může poslat do vězení až na deset let. Po údajném násilníkovi policisté pátrali od loňského října. Obviněný tehdy vytrhl kabelku z ruky 75leté seniorce, která odpoledne šla v Ostravě po chodníku.

Shodil ji přitom na zem a několik metrů táhl za sebou. Pak podle policistů nastoupil do připraveného auta a z místa ujel. Vše sledovala náhodná svědkyně, která přepadení nahlásila na tísňovou linku 158. Díky pohotové reakci ženy policisté znali také státní poznávací značku auta, do kterého podezřelý nasedl.

[chooze:article;value:498010]

Během týdne kriminalisté věděli, kdo má přepadení na svědomí. O tehdy 22letém Rumunovi zjistili, že se pohybuje napříč Evropou. Především ve Francii, Polsku, Rakousku, Belgii a také v Česku. Tam všude se údajně vydával za hluchoněmého a vybíral peníze. Nakonec policisté vypátrali, že je doma v Rumunsku. Tam jej nechali zatknout svými kolegy.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.