Muž měl vyhrožovat útokem na Úřad vlády. Policie u něj našla samopal

Policie informovala, že zadržela nelegálně ozbrojeného muže, který vyhrožoval útokem na Úřad vlády. "Kriminalisté z odboru extremismu a terorismu pražské policie zachytili o víkendu výhrůžku na sociální síti. Pisatel na ní avizoval, že až pojedou protestující se zemědělskou technikou do Prahy, přidá se se samopalem a půjde s ním na Úřad vlády ČR," uvedli k případu policisté na síti X.

"Podezřelý byl zadržen v neděli dopoledne za využití zásahové jednotky pražské policie. Při následné domovní prohlídce byl nalezen nelegálně držený samopal vzor 58 (což je útočná puška využívána i českou armádou pozn. red.) v plně automatické verzi se zásobníky s ostrým střelivem," dodala policie.

[chooze:article;value:542086]

"Muže policisté zadrželi ve Středočeském kraji," upřesnil pro TN.cz mluvčí policie Jan Daněk. Podle strážců zákona je zadržený podezřelý hned z několika trestných činů a v případě odsouzení mu hrozí až deset let za mřížemi. Vzetí muže do vazby nyní na základě policejního podnětu řeší státní zastupitelství.

Vyhrůžka útokem měla přijít necelé dva měsíce po tragickém útoku střelce na Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy. Na rozdíl od mladíka, který útočil na vysoké škole, měl ale o víkendu zadržený muž zbraň údajně vlastnit nelegálně.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.