Muž musí exmanželce zaplatit za domácí práce. Soud ženě přiznal miliony

Dlouhých 25 let se žena starala o domácnost zcela zdarma. Teď ale dostane tučnou výplatu. Španělský soud rozhodl, že jí bývalý muž musí zaplatit 204 625 eur. Právě tolik peněz by získala, kdyby dostávala minimální mzdu po celých 25 let manželství, stojí v rozsudku, jehož kopii viděla agentura AFP.

Žena od uzavření sňatku zůstávala v domácnosti a starala se o rodinu. Manželství se přitom řídilo tzv. odděleným majetkovým režimem, který stanovoval, že cokoli si každý z manželů vydělá, zůstane výlučně jeho. Žena si tak za celou dobu společného soužití neměla šanci nic našetřit, upozorňuje portál France 24.

[chooze:article;value:492450]

​Částka, kterou musí muž vyplatit, odráží, kolik by si žena vydělala za období mezi červnem 1995 a prosincem 2020. Bývalý manžel také musí ženě přispívat na péči o dcery, z nichž jedna je nezletilá.

Žena se v rozhovoru pro rádio Cadena Ser svěřila, že její manžel "nechtěl, aby pracovala mimo domov", i když ji nechával pracovat v tělocvičnách, které vlastnil a kde se starala o "vztahy s veřejností". "Kromě toho jsem se věnovala výhradně domácím pracím, starala jsem se o manžela a dům," řekla. "Donutil mě," prohlásila. Dodala, že se dostala do pozice, kdy už nemohla nic jiného dělat.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.