Muž na poště v Jičíně ukradl statisíce korun. Peněz si ale moc neužil

Muž na pobočce České pošty v Jičíně krátce před zavírací dobou využil příležitosti. V okamžiku, kdy se poštovní úřednice od přepážky vzdálila, sáhl přes plexisklo mezi bankovky vysoké nominální hodnoty.

Podle informací TV Nova dokázal na dva pokusy sebrat statisíce korun a poté z pobočky velmi rychle zmizel. Nebyl nijak maskovaný a na záznamech z kamery byl dobře poznat.

Kriminalistům stačilo devět dnů a muž byl za mřížemi. Na soud bude čekat ve vazební věznici, kam ho poslal soudce Okresního soudu v Jičíně. Peněz si moc neužil, většinu u něj kriminalisté našli. "Za zločin krádeže mu hrozí až pět let za mřížemi," uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná.

[chooze:article;value:477124]

​Právě před Vánoci pravidelně podle statistik krádeží přibývá. A nejvíc těch páchaných v přeplněných obchodních centrech. I proto policisté upozorňují nakupující, aby si na své věci dávali velký pozor.

"Policisté radí věnovat pozornost svému okolí. Když se na vás někdo tlačí, tak se od něj vzdálit. Dávat pozor na své věci, rozhodně je nenechávat někde v batohu, odložené a podobně," upozorňuje Konečná.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.