Muž na Teplicku našel v bankomatu desítky tisíc. Do koruny je odevzdal policii

V uplynulém týdnu se tepličtí policisté setkali rovnou se dvěma poctivými nálezci. V prvním případě si šel muž vybrat v Krupce do bankomatu peníze. "Nedařilo se mu však vložit kartu a všiml si vyjeté stvrzenky a v přihrádce na peníze bylo několik bankovek v hodnotě 2 800 korun," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Vzal hotovost i stvrzenku a šel si vybrat do vedlejšího bankomatu. Následně si sedl do auta a asi pět minut čekal, zda se pro peníze někdo nevrátí. Když nikdo nešel, znovu se vyrazil k bankomatu podívat.

[chooze:article;value:498187]

"K jeho překvapení byly v přihrádce další bankovky, tentokrát již ve velkém množství. Vzal tedy i tyto finance a jeho kroky mířily přímo na místní policejní oddělení. Tam policistům odevzdal celkem 78 200 korun i se stvrzenkou," doplnila Gazdošová.

Policisté právě díky stvrzence zjistili, že peníze patří ženě, která bankovky vkládala do bankomatu, ale do banky doputovala jen část a klientka celou událost reklamovala. "Díky poctivému nálezci se tak peníze vrátily zpět majitelce," sdělila Gazdošová.

Druhý případ se stal před nákupním centrem OC Fontána v Teplicích. Muž spatřil na chodníku ležet tablet. Ani vteřinu neváhal a nález odnesl na policejní oddělení. 

"Policistům se podařilo zjistit jméno přihlášené osoby a následně přes zprávy v tabletu se dohledalo několik telefonních čísel, přes které se podařilo majitelku zkontaktovat. Ta za vrácení tabletu policistům, respektive poctivému nálezci poděkovala," uzavřela Gazdošová.

Dívka našla v Třeboni peněženku s více než 10 tisíci. Vše poctivě vrátila (1/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.