Muž nalezený ve Vltavě je pohřešovaný Brit. Potvrdila to policie

Policie už zná identitu muže, jehož tělo v neděli večer vyplavalo u mola na nábřeží Edvarda Beneše v Praze. Jde o 29letého Joopa Sparkese ze Skotska, po kterém policie pátrala od neděle 28. dubna. "Kriminalisté nezjistili cizí zavinění. Muž utonul," řekl TN.cz policejní mluvčí Richard Hrdina.

Turista z Británie přijel do Prahy se svou sestrou a přáteli. Při plavbě výletním parníkem skočil do Vltavy mezi jednou a druhou hodinou v noci poblíž Karlova mostu. Jeho kamarádi ho měli naposledy zahlédnout, jak plave ke břehu. Od té doby ho nikdo neviděl. Po pohřešovaném turistovi pátrala policie, rodina i přátelé.

[chooze:article;value:553568]

​Oznámení o lidském těle ve Vltavě u Štefánikova mostu policie přijala v neděli po sedmé hodině večer. "Na místo vyjelo několik hlídek policie, včetně poříčního oddělení, které tělo muže z Vltavy vytáhlo," uvedl v pondělí policejní mluvčí.

Štefánikův most v Praze:

"Průměrně jednou za rok se to tady stane. Voda je hodně studená, ani v létě se tady moc neprohřeje. Takže jestli ještě v sobě měl alkohol, tak pro toho člověka je těžké se pohnout. Je to hodně nebezpečné," řekl pro TV Nova prodejce vyhlídkových plaveb s tím, že podobné případy se každoročně opakují.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.