Moderní bydlení

Muž našel v bankomatu přes 10 tisíc a peníze si nechal. Pátrá po něm policie

Případem, který se odehrál ve Vratimově letos v dubnu, se intenzivně zabývají policisté. "Z dosud zjištěných informací vyplývá, že z bankomatu, který je umístěn v hobby marketu, 51letý muž vybral vyšší hotovost přes 10 tisíc korun, kterou tam však zapomněl," sdělila ve středu policejní mluvčí Eva Michalíková.

Právě toho měl podle vyšetřovatelů využít jiný muž, který hotovost z výdejního okénka vzal a odešel. Policistům se až doposud nepodařilo dotyčného ztotožnit a také nezjistili, že by neznámý člověk peníze někde odevzdal. "V dané věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež," doplnila Michalíková.

[chooze:article;value:496495]

Kriminalisté nyní prosí o pomoc také širokou veřejnost. K dispozici mají totiž kamerové záběry, na kterých je muž zachycený. "Pro dosažení účelu trestního řízení policisté v souvislosti s prověřováním tohoto činu žádají veřejnost o pomoc a spolupráci při ustanovení totožnosti muže, který by mohl přispět k objasnění výše uvedeného skutku. Jakoukoli informaci, která by mohla vést k jeho ztotožnění, volejte na tísňovou linku 158, případně ji sdělte na nejbližší policejní služebně. Také se obracíme na samotného pána, aby se přihlásil na obvodní oddělení Vratimov, ulice Frýdecká 819," vyzvala Michalíková.

"Znovu bychom chtěli připomenout, každá věc někomu patří. Proto v případě, že najdete peníze v bankomatu, odevzdejte je příslušnému bankovnímu ústavu, pod který bankomat spadá. Jestliže si peníze přisvojíte, dopouštíte se protiprávního jednání," upozornila Michalíková.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.