Muž nebyl v práci 15 let, teď žaluje zaměstnavatele o zvýšení platu

Půl druhé dekády je v pracovní neschopnosti, přesto dostává plat 4,5 tisíce liber měsíčně. To je v přepočtu přes 122 tisíc korun. Nedávno se ale Ian Clifford rozhodl žalovat svého zaměstnavatele.

Brit se cítí být diskriminován kvůli svému zdravotnímu postižení, a nejen proto žádá více peněz. Muž je formálně stále na pozici vedoucího technického pracovníka. Podle interních předpisů IBM má padesátiletý Clifford nárok na výplatu až do svých 65 let, kdy odejde do důchodu.

[chooze:article;value:498508]

​Muži se ale nelíbí, že se fakticky jeho plat, který má už 15 let stejnou nominální hodnotu, postupně snižuje kvůli inflaci. Proto se podle webu polsatnews.pl rozhodl pro řešení problému právní cestou.

Soud v Readingu ale jeho žalobu zamítl s tím, že se již tak Clifford dočkal příznivého zacházení. Technik z IBM je na nemocenské od roku 2008 kvůli špatnému duševnímu zdraví a od roku 2012, jak uvádí MailOnline, rovněž trpí leukémií a podstupuje chemoterapii. O vyšší plat usiluje mimo jiné kvůli tomu, že platí hypotéku a živí svého syna, který je na vysoké škole.

Na léčbu leukémie chybějí v Česku peníze (2/2021):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.