Muž nechal v restauraci nezvyklé dýško. To musí být omyl, žasl personál

Zákazník pořádně překvapil zaměstnance v restauraci Mason Jar Cafe v michiganském městě Benton Harbor. Utratil sice jen v přepočtu asi 750 korun, dal jim ale 30 835procentní dýško, tedy v přepočtu skoro 240 tisíc korun, upozornil web The Hill.

Měl k tomu navíc dojemný důvod. "Bylo to na počest jeho přítele, který nedávno zemřel. Byl ve městě kvůli jeho pohřbu," prozradila servírka Paige Mulicková.

Zaměstnanci nejdříve štědrému daru nemohli uvěřit. "Promluvil jsem s ním. Řekl, že to opravdu chce udělat. Servírka byla v naprostém šoku," popsal provozní restaurace Tim Sweeney. "Maximálně většinou dostaneme jednou za čas sto dolarů (asi 2 400 korun, pozn. red.)," dodal.

[chooze:article;value:518145]

Všech devět přítomných zaměstnanců si částku následně rovnoměrně rozdělilo. Domů si tak každý odnesl v přepočtu asi 26 tisíc korun. 

Pro všechny ale příběh šťastný konec nemá. Jednu ze servírek, která si peníze domů odnesla, totiž o dva týdny později vyhodili, informovala stanice WNDU. Restaurace tvrdí, že to se štědrým tuzérem nemá nic společného. Objevily se ale spekulace, že kvůli nečekanému spropitnému mezi zaměstnanci vznikla toxická atmosféra. 

Češi dávají stále menší dýška. V zahraničí tím mohou urazit (8/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.