Muž podezřelý ze zapálení baru v Liberci je ve vazbě. Hrozí mu výjimečný trest

[chooze:gallery;value:34624]

​Podezřelého 33letého muže z Liberecka policisté přivedli k soudu v pátek dopoledne po půl jedenácté. Celá akce byla přísně utajená a policisté využili k eskortě zadní vchod.

Soud po několika desítkách minut rozhodl o jeho vzetí do vazby. "Bude se zodpovídat ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu a obecného ohrožení. V případě odsouzení muži hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let nebo výjimečný trest," upřesnila TN.cz mluvčí liberecké policie Klára Jeníčková.

[chooze:article;value:539740]

​Tragédii odstartoval konflikt, který měl mít žhář s jedním z hostů kolem sedmé večer, po třech hodinách se na místo vrátil vybavený kanystrem s hořlavinou a bar zapálil.

Policie dopadla podezřelého ve středu. Zároveň ujistila veřejnost, že další nebezpečí už nehrozí. "Lidé se už nemusí bát," dodala tehdy mluvčí.

"Hádali se tam dva kluci, ten jeden se ohnul, zvedl bílý kanystr, z toho koukal hadr, zapálil ho a řekl: 'Teď všichni chcípnete,'" popsal událost jeden z popálených hostů, který v podniku slavil narozeniny. Nakonec se mu podařilo vykopnout dveře a z hořící pasti pomoct několika lidem.

Ostatním pak pomohli hasiči. Zranilo se 15 lidí, hlavním problémem byly masivní popáleniny a nadýchání se kouře. "Čtyři lidé jsou v těžkém stavu, mají popáleniny v obličeji a na rukách, nadýchání kouřem je u těch pacientů typicky důvodem, proč jsou na umělé plicní ventilaci," informoval ředitel liberecké nemocnice Tomáš Roubíček. 

Podívejte se na vyjádření státní zástupkyně Ivy Plškové a soudkyně Reginy Sypecké:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.