Muž podle soudu ubodal manželku na procházce se psem. Dostal 17 let

Muž byl obžalovaný z toho, že nejméně devět let, a to od roku 2014 do roku 2023, svoji manželku týral a pak ji měl během procházky se psem nožem ubodat. Vražedná zbraň se nikdy nenašla, sám 56letý muž pobodání manželky nahlásil na policii. Tvrdil, že krev na jeho oblečení je skutečně manželky, ale prý ji sekáčkem na maso zranil omylem, když před ním utíkala, jemu se smekla noha a při pádu ji prý lehce zranil na ruce. Ženu podle něj někdo zavraždil až poté.

[chooze:article;value:512671]

Nakonec výpověď několikrát změnil a u soudu už se sám označil za oběť domácího násilí, jak psychického, tak fyzického. Například tvrdil, že ho manželka několikrát denně kopala, a dokonce ho pobodala a shodila ze schodů. Faktem ale je, že v době vraždy byl právě obžalovaný vykázaný z domu kvůli domácímu násilí.

Podle soudního verdiktu se podařilo prokázat nejen týrání manželky, ale i následná vražda. Žena zemřela na místě činu v důsledku hned sedmi bodnořezných ran. Pozůstalým má muž také zaplatit skoro pětimilionové odškodné, soudy ale ještě nekončí. Obžalovaný se ještě v soudní síni proti 17letému trestu odvolal.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.