Muž pokácel 10 vysokých stromů. Vyšetřuje ho za to policie

Jedenáct vysokých olší v Hradci Králové se před několika dny rozhodl pokácet jeden z tamních obyvatel. Stromy rostoucí na městském pozemku byly podle něj nebezpečné.

Olše, z nichž některé byly i více než 15 metrů vysoké, šly k zemi. Po zásahu "dřevorubce" tam zůstaly i metr vysoké pařezy. Část kmenů, které dostal od královéhradeckého přítele slíbené za náročnou práci, si drvoštěp ještě nestihl odvézt.

[chooze:article;value:476072]

Případ začali vyšetřovat královéhradečtí strážníci, vzápětí ale vše předali policistům, protože bylo jasné, že škoda, kterou oba muži způsobili, přesáhne 10 000 korun, a tím pádem už je to trestný čin. Policisté také zjistili, že muž, který o kácení sám o své vůli rozhodl, k tomu neměl žádná povolení. Zničil navíc část parku, který neleží na jeho pozemku.

"Vyšetřujeme to pro podezření z poškození cizí věci, v případě uznání viny pachateli hrozí roční vězení," sdělila k případu mluvčí královéhradecké policie Iva Kormošová. Kriminalisté přitom zvažují, zda případ neřešit i jako krádež. Několik kubíků olšového dřeva už totiž z místa zmizelo.

Policie také stále vyšetřuje smrt 3 lidí po pád stromu v Krkonoších. Čekají na zásadní důkaz:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.