Muž poslal falešné přítelkyni miliony. Za tři roky mu nedala ani pusu

Dvojice se seznámila na internetu. "Muž ze Zlína nikdy nepoznal její pravé jméno, nevěděl, kde bydlí, ani neznal její rodinnou situaci," popsala mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Většinou si jen psali, osobně se setkali pouze párkrát a žádné intimnosti mezi nimi údajně neproběhly. Navzdory tomu si muž (31) myslel, že spolu chodí. Věřil jí, a kdykoliv si řekla, posílal jí nemalé obnosy peněz.

"Už po dvou týdnech od seznámení jí poslal 6 000 korun na zaplacení nájmu, následovaly další částky, často na úhradu bydlení, dluhů z předchozího bydlení a další potřeby," pokračovala Kozumplíková.

[chooze:article;value:497732]

Za tři roky z něj vymámila téměř milion a půl korun. Většinu peněz mu dali rodiče a zbytek si půjčil v několika bankách.

"Policisté prověřováním nakonec vypátrali totožnost ženy. Zjistili, že je na ni vedeno celkem 12 exekucí v celkové výši 240 tisíc korun," doplnila mluvčí. Žena za posledních deset let nikde nepracovala. Při výslechu popřela, že by dostala v hotovosti téměř milion korun. V případě dalších peněz, které jí muž zasílal na účet, vysvětlila, že šlo o dar, a svou vinu popřela. 

Teď čelí obvinění z podvodu. "V případě odsouzení dosud netrestané ženě hrozí trest odnětí svobody až na osm let," uzavřela Kozumplíková.

Podvodníci nabízejí fiktivní akcie. Oběťmi jsou často senioři (30/4/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.