Muž přemaloval parkovací zónu. Fialová se mu nezdála, chtěl modrou

Rezidentovi z Prahy 5 se zřejmě nelíbil systém parkování v ulici, kde bydlí. Jsou tam vyznačené fialové zóny, které jsou určené pro smíšené parkování. S tím zřejmě nesouhlasil, a tak vzal do ruku prkno, barvu a snažil se přizpůsobit zónu placeného stání svým představám. Měnil dopravní značení z fialové na modrou zónu. 

"Přivolaná hlídka na místě zjistila znečištěnou vozovku, víko od hydrantu i chodník. Svědek jim detailně popsal nejen vzhled malíře, ale také jeho počínání. Pomocí prkna a barev ve sprejích maloval na vozovku modré čáry. Latě pak odnesl do jednoho z domů v ulici, kde je strážníci vzápětí našli," sdělila mluvčí pražské městské policie Irena Seifertová.

[chooze:article;value:506822]

​Další svědci vypověděli, že ho rovněž viděli, a muže dokonce znají, má jít údajně o jejich souseda. "Policie ČR bude nyní vyhodnocovat, zda se jedná o trestný čin, nebo pouze přestupek," dodala Seifertová.

Na fialové zóně mohou parkovat pouze rezidenti s platným parkovacím oprávněním, současně ale umožňuje parkování za úplatu všem řidičům na časově omezenou dobu uvedenou na dopravní značce.

Modrá zóna umožňuje časově neomezené parkování pro obyvatele, podnikatele, zaměstnance a vlastníky nemovitostí v dané městské části, kteří jsou držiteli dlouhodobého parkovacího oprávnění. Umožňuje také krátkodobé časově omezené parkování ostatním řidičům, maximálně na dobu tří hodin.

Z center českých měst zmizí dopravní značky. Vzniknou sdílené zóny (12/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.