Muž přežil 24 dní ztracený na moři. Život mu zachránily tři potraviny

47letý Dominikánec Elvis Francois opravoval v prosinci svou loď poblíž ostrova Svatý Martin. Plachetnici však zachytily silné proudy a vtáhly ji na moře. "Neměl jsem dobré navigační schopnosti a nebyl schopný manévrovat se svou lodí zpátky na břeh," citoval portál CNN muže.

Neměl navíc ani signál, proto se rozhodl počkat na pomoc. Dlouhých 24 dní neviděl nic jiného než moře. "Neměl jsem žádné jídlo. Na lodi byla jen láhev kečupu, česnekový prášek a bujónové kostky Maggi. Takže jsem to smíchal s vodou," popsal Francois.

[chooze:article;value:466656]

Měl ale velké štěstí. Po nekonečných dnech plných beznaděje přišla záchrana. Všimli si ho totiž piloti letadla díky vyrytému nápisu "pomoc" na trupu lodi, píše portál NBC News.

"Nemáte s kým mluvit, co dělat. Nevíte, kde jste. Bylo to drsné. V určitou chvíli už ztrácíte naději a myslíte na svou rodinu," přiblížil Francois.

Pilot letounu následně kontaktoval kolumbijské námořnictvo. Plachetnici včetně jejího pasažéra našli zhruba 222 kilometrů od poloostrova La Guajira. Následně muže převezli do přístavního města Cartagena, kde podstoupil lékařkou prohlídku. Poté jej úřady přepraví zpět do Dominikánské republiky.

Obrovské síťové pytle čistí oceán. Tuny plastu zmizí z vody během pár minut:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.