Muž přišel na demonstraci s nášivkou wagnerovců. Policie ho zadržela

[chooze:gallery;value:31550]

Na Václavském náměstí se v sobotu sešlo několik stovek lidí. Demonstranti protestovali proti vládě a válce na Ukrajině. Požadovali mimo jiné také odchod Česka z NATO a Evropské unie (EU). Demonstraci svolal aktivista Ladislav Vrabel.

"V souvislosti se shromážděním jsme zadrželi jednu osobu pro podezření ze spáchání trestného činu popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia," řekla TN.cz policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

[chooze:article;value:455893]

Na snímcích z místa je vidět, že dotyčný měl na batohu přidělanou nášivku s názvem Wagnerovy skupiny. Ta se podílí na invazi na Ukrajinu. "Pražští kriminalisté již v minulosti muže pro stejný trestný čin stíhali," doplnila Siřišťová. Má jít o muže, kterému za stejné symboly na předchozí demonstraci soud ve zkráceném řízení uložil roční zákaz vstupu do Prahy a podmínku.

Kromě Vrabela, který svým proslovem protest zahájil, vystoupil také expremiér a bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek, někdejší předseda Valného shromáždění OSN a ministr zahraničí za ČSSD Jan Kavan, politik Josef Skála (KSČM) nebo exposlanec Lubomír Volný.

Z Václavského náměstí se následně demonstranti za doprovodu policie vydali na Staroměstské náměstí, odkud pokračují přes Karlův most k srbské a americké ambasádě a pak až na Malostranské náměstí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.