Muž s pistolí chtěl vyloupit pražskou benzinku. Obsluha se ubránila

[chooze:gallery;value:31602]

​Čerpací stanice v Černokostelecké ulici v Praze 10 se v úterý pozdě večer měla stát terčem ozbrojeného muže, který ji chtěl vyloupit. V tom mu ale zabránila obsluha. Jeden ze zaměstnanců se totiž postavil lupiči do cesty a donutil ho k útěku.

"Zaměstnanec pumpy vyšel kolem 22. hodiny z provozovny ven. Vynášel odpadky, protože chtěl zavřít. Přistoupil k němu ale muž v kukle ozbrojený pistolí. Natáhl závěr zbraně a řekl zaměstnanci, aby mu dal peníze. Zároveň se snažil zaměstnance natlačit zpět do provozovny," popsal situaci mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

[chooze:article;value:503899]

"Zaměstnanec se naopak snažil muže vytlačit ven. Lupič to nakonec vzdal a utekl bez peněz. Zaměstnanec neutrpěl při konfliktu způsobil žádné zranění," dodal Rybanský s tím, že policisté sice vzápětí dorazili na místo, pachatele se jim ale dopadnout nepodařilo.

"Pachatel byl muž ve věku odhadem 35 až 40 let, měl hubenou postavu a vysoký byl přibližně 160 až 170 cm. Na hlavě měl černou kuklu, na rukou světlé rukavice a oblečen byl do tmavé bundy a kalhot. Na zádech měl malý modrý batoh. Mluvil česky bez přízvuku," popsal Rybanský podezřelého. Informace o muži můžou lidé nahlásit na linku 158.

I když bylo chování zaměstnance pumpy hrdinské, policie podobný postup v případě loupeže nedoporučuje. "Samozřejmě záleží na situaci. Doporučujeme ale, aby poškození v takových případech pachatele uposlechli a raději peníze vydali. Život a zdraví jsou přednější než peníze," doplnil Rybanský.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.