Muž se měl pokusit zapálit dům, ve kterém byly děti. Policie ho obvinila

Hasiči vyjížděli k nahlášenému požáru v domě v centru Hradce Králové kolem páté hodiny ráno v pátek. Naštěstí se majitelé bytu včas probudili a hořící dveře a také věci v chodbě uvnitř bytu začali hasit, zcela pak požár uhasili profesionálové a začalo vyšetřování.

"Vyšetřovatel zjistil, že na místě byly akceleranty hoření, že požár vznikl úmyslně," uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová. 

Kriminalistům také pomohl kamerový záznam z chodby. Na něm byl muž, který polil dveře bytu hořlavinou a pak je pootevřel, polil také část vstupní chodby a škrtl zapalovačem. Běžně v domě žijí tři dospělí a čtyři děti, v době požáru tam byli dva dospělí a dvě děti. Jen shodou šťastných okolností se nikdo nezranil.

[chooze:article;value:493194]

Po několika hodinách i na základě kamerových záznamů kriminalisté 42letého muže v jeho bytě v centru Hradce Králové vypátrali, ale dramatu nebyl konec. Muž totiž začal vyhrožovat sebevraždou, u sebe měl dva nože.

Nakonec díky vyjednavači a zásahové jednotce skončil agresor v poutech. Ukázalo se, že byl opilý, testy prokázaly 2,6 promile. Teď je ve vazbě a čeká na soud.

"Za zločin pokus vraždy a také za obecné ohrožení mu hrozí 15 až 20letý trest. Případně i výjimečný trest," informovala policejní mluvčí Iva Kormošová.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.