Muž se měl v nákupním centru pokusit odvést dívku. Nechtěl nikomu ublížit, říká policie

[chooze:gallery;value:37296]

​Policie minulý týden v pátek vyhlásila pátrání po muži, který se z obchodního centra Westfield Chodov měl pokusit odvést školačku. V nákupní galerii byl ve čtvrtek zhruba mezi 10. a 16. hodinou. V neděli se kriminalistům zahraničního turistu ve věku 66 let podařilo vypátrat, neprokázali však jeho zlé úmysly ani protiprávní jednání.

"Z jeho výslechu a výslechu dívek jsme nezjistili, že by byl nebezpečný nebo chtěl někomu ublížit," uvedla policie na síti X. Případem se ale nadále zabývá. 

"Zatím jsme mluvili jen se třemi poškozenými dívkami a žádáme, aby se nám ozvaly i další," apeluje na veřejnost mluvčí pražské policie Jan Daněk.

[chooze:article;value:562462]

​"Zbývá minimálně sedm dalších, které se ještě nepřihlásily, jedině díky nim bychom s tím případem mohli pohnout. Nemluvili jsme ani s dívkou, kterou se turista snažil odvléct," vysvětluje mluvčí. Její svědectví přitom kriminalisté potřebují nejvíc.

V sobotu policie na síti X doplnila, že muž měl v nedaleké stanici metra Chodov oslovovat také dospělé ženy. I s nimi by kriminalisté rádi mluvili, všichni se mohou se ozvat na linku 158.

Jednou ze školaček, kterou cizinec oslovil a policie ji už vyslechla, je i jedenáctiletá Anička, jejíž jméno redakce TN.cz změnila. V obchodním centru si nejprve nakoupila školní sešity, poté se šla podívat do potřeb pro chovatele.

"Ten pán něco mumlal a zdálo se, že mi chce něco podat. Raději jsem začala utíkat, ale šel za mnou. Schovala jsem se v drogerii, kde bylo hodně lidí a cítila jsem se tam bezpečně. Tam za mnou už naštěstí nešel," popsala TN.cz nepříjemný zážitek školačka.

Pražský dopravní podnik bojuje proti obtěžování v MHD. Používá k tomu plakáty (8/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.