Muž se psem roky tyranizuje pejskaře v Řepích. Nikdo si s ním neví rady

[chooze:gallery;value:33451]

Obyvatelé pražské městské části Řepy se ocitli v beznaději. Marně bojují proti muži se psem, který má poslední čtyři roky tyranizovat jejich čtyřnohé mazlíčky. "Je to od roku 2020, kdy nám pokousal čivavu. Pak jsme se dozvěděli, že jsme nebyli první," svěřila se redakci TN.cz Michaela Tománková. Podle ní je poškozených daleko víc a mají společnou chatovací skupinu. V úterý se dokonce sešli osobně.

"Následovalo několik dalších případů, už jich je možná i deset. V jednom případě pán při bránění svého psa přišel o část malíčku. Chodí tady opilý a psa používá jako zbraň. Když jde bez psa, tak je pokorný a ticho. Jakmile má psa, tak to je katastrofa. Nadává a vyhrožuje," doplnila.

Problém se v průběhu let rozrostl do takové míry, že muž údajně začal lidem vyhrožovat smrtí. "Vyhrožoval mi, že mě zabije. Policie to jenom sepíše. Když jsem se policisty ptala, co se bude dít dál, že mám dvě děti, tak mi řekl, že dostane pokutu, kterou stejně nezaplatí, protože pracuje načerno," řekla.

[chooze:article;value:524254]

Incidenty se podle paní Michaely nestávají pouze na ulici, ale například i v obchodě, kde jí měl cizinec před třemi týdny ostře nadávat. Nezůstalo prý ale jen u toho. "Předevčírem jsem ho potkala u prodejny, a to byly zase výhružky typu 'Já tě zabiju, ty k*ndo'. Ani to nechci opakovat," prohlásila naštvaně.

Řada poškozených prý na agresora podala trestní oznámení. "Náš případ, kdy se částka za veterinární péči vyšplhala kolem 20 tisíc, už byl i u soudu. Nikdo mi ale nezaplatil ani korunu," řekla na závěr paní Tománková.

Do řešení situace se zapojila i starostka Prahy 17 Alena Kopejtková (ODS), která se k případu vyjádřila na svém facebookovém profilu. "Věřte, že se mi tento příspěvek píše těžce a je mi z toho opravdu nanic. Staford nechvalně známého pana V. M. opět dle mých informací napadl dalšího pejska, byť pan V. M. opět tvrdí, že se nejednalo o napadení, ale o vzájemnou potyčku dvou psů. Protože musím ctít presumpci neviny, udělejte si o tom obrázek sami, já v tom mám jasno. Ostatně občané z ulic Zrzavého a Skuteckého asi také," uvedla minulou středu starostka.

[chooze:article;value:523967]

V jednom z posledních případů, kdy cizincův pes napadl jiného mazlíčka, dokonce muž vyhrožoval policistům, kteří před ním stáli s připravenými teleskopickými obušky. I tak z místa bez problémů odešel.

O vyjádření jsme požádali pražskou policii, která ale do vydání článku nereagovala.  

Policie vyšetřuje napadení školačky v Brně jako pokus o vraždu. Muži hrozí výjimečný trest (9/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.