Muž se snažil propašovat přes hranice stovku hadů. Schovával je po kapsách

Odvážný kousek se nepodařil pašerákovi, který se snažil v úterý dostat z autonomního Hongkongu do Číny. Při přechodu hranic jej zastavili a prohledali celníci. Jejich pozornost upoutaly zejména mužovy kalhoty.

Ty totiž byly nápadně upravené. "Po zkontrolování bylo zřejmé, že kapsy kalhot byly nacpané šesti lněnými pytlíky a uzavřené lepicí páskou. V každém z pytlíků byli uloženi hadi spousty tvarů, barev a velikostí," řekli podle portálu CNA čínští celníci.

[chooze:article;value:550072]

​Celkem vytahali pašerákovi z kapes 104 hadů, mezi nimiž byly například barevné korálovky sedlaté nebo užovky červené. Velká část hadů navíc v Číně ve volné přírodě nežije, dodal portál Daily Mail.

Čína patří mezi největší světová centra nelegálního obchodu se zvířaty. Běžné jsou tu obchody jak s živými tropickými zvířaty, jako jsou například exotické želvy, žáby či ptáci, tak s jejich částmi pro účely trofejí či tradiční čínské medicíny.

Čínské úřady se však v posledních letech snaží obchodování se zvířaty zamezit a důsledně proti černému trhu bojují. Pašerák má navíc problém i s tím, že druhy, které se do Číny snažil dostat, nebyly původní. Tím porušil zákony chránící tamní biodiverzitu, za což mu hrozí další tresty.

Evropané si oblíbili kokain a konopí. Způsoby jejich pašování se stále vylepšují (5/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.