Muž se v Praze pokusil znásilnit mladou ženu. Pomozte ho najít, žádá policie

Mladou ženu se v noci na úterý v Praze pokusil podle policie znásilnit dosud neznámý muž. Kriminalisté zveřejnili kamerový záznam, na kterém je podezřelý a žádají veřejnost o pomoc. Útok se měl odehrát v ulici V Holešovičkách asi hodinu po půlnoci.

"Žena v té době vystoupila z autobusu na zastávce Vychovatelna a vydala se ulicí V Holešovičkách domů. Najednou k ní přistoupil zezadu muž, který ji zatáhl do křoví. Žena se aktivně bránila a volala o pomoc," uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Útočník se i tak pokusil mladou ženu znásilnit. Naštěstí neúspěšně. Napadené se s vypětím všech sil podařilo ubránit a utéct domů.

[chooze:article;value:511257]

Na záznamu z bezpečnostní kamery je vidět, jak za ženou jde muž v tmavých kalhotách a bílém tričku. Právě po něm teď policisté pátrají. O pomoc žádají také řidiče, kteří v těchto místech projížděli mezi jednou a půl druhou ráno a měli v autě zapnutou palubní kameru, aby zavolali na linku 158. "Celý případ policisté v současné chvíli prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu znásilnění, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi," dodala Siřišťová. 

Pokud bude muž dopaden a odsouzen, hrozí mu až pět let za mřížemi. I v souvislosti s tímto případem policisté apelují na ženy, aby byly obezřetné. Právě v letních měsících totiž podle statistik případů znásilnění a pokusů o ně přibývá.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.