Muž se vydával za lékaře z Jemenu. Z důchodkyně vylákal pět milionů korun

Začalo to nevinnou konverzací přes internet. Sedmdesátiletá seniorka z Českokrumlovska se přidala do jedné ze skupin na sociálních sítích. Právě tam narazila na muže, který jí tvrdil, že pochází z Brna. Toho času ale působil jako lékař v Jemenu.

"Začali jsme si dopisovat přes messenger a přes whatsapp, že bychom se mohli i vidět," popsala poškozená žena. "V průběhu komunikace jí pachatel sdělil, že by za ní rád přijel na dovolenou, ale že nemá prostředky na cestu nazpátek," vysvětlil policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Žena podlehla a několik let si s ním dopisovala. Věřila v lepší budoucnost. V průběhu dvou let mu několikrát poslala peníze. Dokonce použila i úspory, které získala z prodeje vlastního domu. Když úspory došly, začala si půjčovat.

[chooze:article;value:496960]

Dále jí muž v průběhu konverzace sliboval, že přijede, že si ji vezme za ženu, že budou mít společný život. A tímto způsobem ze ženy vylákal částku přesahující pět milionů korun.

Pokud by se podezřelého podařilo dopadnout, může za mřížemi strávit až osm let. Policie v souvislosti s tímto případem opět nabádá uživatele internetu k obezřetnosti. Kriminalisté varují před posíláním peněz neznámým lidem z virtuálního prostředí, u kterých si uživatelé nemohou ověřit identitu. Pachatelé podle policie prý často vystupují pod falešnými profily a jejich jediným cílem je vylákat z důvěřivých lidí velké peníze.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.