Muž šel na operaci žlučníku. Lékaři ale omylem provedli vasektomii

Base nastoupil do nemocnice Florencio Diaz v argentinské Cordóbě minulé úterý, kdy mu lékaři měli odstranit žlučník, píše portál Metro. Operace se ale zpozdila a lékaři Base odoperovali až následující den, tedy ve středu. To je ale den, kdy se v nemocnici údajně operace žlučníku nikdy neprovádějí, protože je určený pro vasektomie.

Když se Base po zákroku probudil, tak zjistil, že mu lékaři místo odoperování žlučníku provedli právě vasektomii. "Lékaři mi vysvětlili, že možnosti zvrácení chyby jsou minimální. Cítím se tak naštvaný a bezmocný," svěřil se podle deníku Daily Mail zoufalý pacient argentinským médiím. 

Base podle svých slov nedokáže pochopit, jak k takovému pochybení mohlo vůbec dojít. "Nechápu, jak mohli takovou chybu udělat. V lékařských záznamech byl jasně napsán žlučník," řekl.

[chooze:article;value:545320]

Chybu lékařů mu prý oznámila zdravotní sestra poté, co se probudil z narkózy. Podle vyjádření jeho právníka Diega Larreyho se měl Base dokonce původně chtít zabít. "Byl v šoku," uvedl Larrey.

Ačkoliv je 41letý Argentinec už otcem tří synů, se současnou přítelkyni údajně plánoval založení rodiny. "Mám už tři starší chlapce, ale snil jsem o dívce," přiznal v nedávném televizním rozhovoru.

Podle lékařů už je to ale možné jen prostřednictvím umělého oplodnění. "Lékaři mi vysvětlili všechny možnosti. Pokud chci zplodit další dítě, jediným řešením je umělé oplodnění," postesknul si Base.

Podle Larreyho obviňovali lékaři ze zpackané operace jeden druhého. Ani lékaři ani manažeři nemocnice však zatím Basa nekontaktovali, píše web The Sun.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.