Muž shledán vinným z vraždy známého rapera, poslal na něj 17letého syna s pistolí

[chooze:gallery;value:36943]

​Freddie Trone měl dle obžaloby syna k činu navést, dát mu pistoli, odvést ho na místo, počkat v autě a pak syna naložit, informovala agentura AP.

Loupežná vražda se stala před dvěma lety v restauraci v Los Angeles, kde 30letý hudebník obědval s přítelkyní, matkou svého syna. Mladík v lyžařské kukle vrhl dovnitř a s namířenou zbraní požadoval šperky. PnB Rock ho odbyl, načež ho pachatel několikrát střelil do hrudníku a zad. Strhl mu šperky a utekl k otci do auta.

[chooze:article;value:561808]

​Tip na loupež měl Tronemu dát jeho známý Tremont Jones, který ho informoval, že rapper právě sedí v nedaleké restauraci a má na sobě šperky za půl milionu dolarů (přes 11 a půl milionu Kč). Jones byl stejnou porotou shledán vinným z loupeže a spiknutí za účelem spáchání loupeže. Rozsudek nad oběma muži má být vynesen 27. srpna, uvedl časopis Rolling Stone.

Pachatel, kterému je nyní 19 let, je od svého zatčení ve věznici pro mladistvé a zatím nebyl shledán způsobilým stanout před soudem.

Trone se hájil tím, že syna k vraždě a loupeži nenaváděl a na parkovišti před restaurací stál náhodou kvůli tomu, aby sehnal zákazníky do svého nedalekého obchodu s kosmetikou. Syna označil za velmi nebezpečného. Porota mu však tuto verzi neuvěřila.

Rapper PnB Rock (vlastním jménem Rakim Hasheem Allen) se proslavil v roce 2016 songem Selfish. Vydal dvě úspěšná studiová alba a spolupracoval například s Edem Sheeranem. Při loupeži zachránil život své přítelkyni.

Královnu krásy zastřelili nájemní zabijáci. Najít ji měli díky fotce chobotnice (5/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.