Muž si od lidí půjčil miliony a všechny prohrál. Hrozí mu až 10 let vězení

Pro 28 věřitelů má policie smutnou zprávu. Muž má jednu kapsu prázdnou a druhou vysypanou. Kriminalisté u něj hotovost sice našli, ale bylo to jen několik desetikorun. Miliony rychle utopil v bednách, jak se lidově říká tomuto druhu hazardu.

Lidé muži ale původně velmi důvěřovali. "Sliboval, že peníze zhodnotí. Ale ukázalo se, že to v úmyslu ani neměl," informovala policejní mluvčí Iva Kormošová.

[chooze:article;value:504514]

Za čtyři roky vylákal přes 17 milionů korun a úspěšně tajil, že čelí 20 exekucím. Celkem ale podle kriminalistů prosázel 23 milionů. Měl totiž podvést i 87letého muže, který mu zaplatil za nevykonané právní služby. Na další firmy pak obviněný vymýšlel nejrůznější fígle.

"O více než 5 000 000 korun přišla jedna společnost zabývající se výrobou hnojiv, protože jednateli obviněný muž přislíbil zprostředkování kontraktu s americkou firmou a založení obchodní společnosti v USA," sdělil královéhradecký kriminalista.

Kriminalisté byli přesvědčení, že muž dál bude podvádět, a tak chtěli, aby byl co nejrychleji za mřížemi. Soudce byl s nimi za jedno. Obviněný tak skončil ve vazbě. S trestem až 10 let vězení může počítat. Je to totiž recidivista, který byl už třikrát podle policie v minulosti odsouzený za zpronevěru.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.